OM OSS

OM COOLMIX-KENNEL OCH VÅRA

GRUNDLÄGGANDE VÄRDERINGAR

Vi har sedan år 2008 fött upp hundar av rasen Shetland Sheepdog. Som registrerad uppfödare följer vi Svenska Kennelklubbens och Svenska Shetland Sheepdogklubbens avelsetiska regler. 


Vårt mål i avelsarbetet är att föra rasen framåt. Vi önskar att de representerar rasstandarden på ett bra sätt. Stor vikt lägges vid att de hundar som används i vår avel ska vara såväl psykiskt som fysiskt sunda hundar. De hundar vi har tilltänkta för avel genomgår röntgen av både höftleder och armbågsleder. Därtill skall de även vara ögonlysta utan anmärkning.


Som uppfödare finns vi tillgängliga för valpköpare vid eventuella funderingar. Att få följa valparna är väldigt roligt och vi uppskattar att få ta del av valpens liv även efter de lämnat oss. Under de åtta veckor som de bor hos oss hinner de få en speciell plats i våra hjärtan. Valparna lever med oss som resten av våra hundar - i huset - och är med oss och socialiseras från de att de föds. Det är viktigt för oss på Coolmix att valparna får vara delaktiga i vardagen, detta lägger en bra grund och gör de väl förberedda för att ge sig ut i världen på nya äventyr.